Sunday, February 17, 2013

athens..bumi tamadun purba PART II

menyaksikan betapa esaNya kuasa Allah SWT semestinya satu anugerah yang tak ternilai 
segala keajaiban dan kekuasaanNya telah terdampar luas di depan kaca mata
apa lagi hujah n alasan kita hambaNya untuk mendusta?

kini masuk hari terakhir aku n kawan2 di bumi Athens, ibu negara Greece
agak berat hati nak tinggalkan sebuah kota purba yang cukup unik penuh dengan tinggalan sejarah
sangkaan aku n kawan2 dulu ternyata salah
keadaan ekonomi yang meleset di tambah dengan keadaan negara yang bakal muflis,
bukanlah satu penghalang erti keamanan dan kemakmuran di bumi ini
mereka hidup bahagia,penuh dengan senyuman walaupun masalah ekonomi melanda

demostrasi secara aman menuntut kerajaan memandang serius permasalahan mereka

     walaupun di sebuah negara yang islam hanyalah minoriti daripada kesuluruhan penduduknya,makanan halal tetap boleh di dapati dimana-mana sahaja.Lebih menarik, harganya lebih murah berbanding di Istanbul mahupun Moscow! (atas kiri : donut gergasi RM2/satu,atas kanan : nasi beriyani RM8/sepinggan,bawah : pencuci mulut (percuma jika makan di restoren)..alhamdullilah syukur :)

   Sukan Olimpik yang pertama di dunia pada tahun 1896..sampai sekarang struktur binaanya masih bertahan

bandaraya Athens

                 seterusnya aku n kawan-kawan menuju ke pusat pelancongan terkenal di Athens ala-ala Pasar Kedai Payang di Terengganu : Flea Market *pasar kutu??




cukup perkongsian aku selama 3 hari di bumi Athens..cukup berat hati nak meninggalkan bumi ini apatah lagi inilah destinasi terakhir kami sebelum berangkat pulang ke Moscow 

semoga jumpa lagi Athens !

malam terakhir tu aku n kawan-kawan menginap di atas kerusi empuk kat airport je sebab flight kami jam 7 pagi keesokkan harinya :)

bye2 Athens!

breakfast dalam flight..simple tapi dah boleh kenyang..alhamdullilah :)

sampai Moscow,penuh salji kat luar
yess!i'm coming back to reality!
suhu Moscow masih di bawah takat beku ketika tu -10 degree

pelbagai pengalaman menarik baik yang baik mahupun yang buruk telah aku perolehi
sepanjang 14 hari percutian kali ni
yang paling penting hadiah terbaik aku dapat balik demam dan selsema sepanjang 2 minggu.haha n sampai sekarang selsema aku masih xsembuh2 lagi

papepun,sem baru dah bermula
subjek baru pun ada yang banyak yang dah bermula
so back to basic as medical student
insyaAllah..semoga mendapat segala keberkatanNya

jumpa lagi di winter trip tuk tahun hadapan! :)

10 comments:

Ucorner_90 said...

nice sharing bro

Farisya Anastasyia said...

org tganu gak ke??? - puteri insyirah

dz zain said...

sorry bro..rasa nk coment..hahaa
wow best giler dapt trip p istanbul ngn athens tue...bila la bleh merasa....anyway, nice trip n picture... :)

regards,
org baru
hahhahah

Airen Surayya said...

wah...bestnyee dalam jejalan kat negara yg bertamadun..teringin..tapi x berkesempatan..:(

http://assnzone92.blogspot.com/

keron said...

part makanan murah yang paling membawa kepada jelly tahap moksya tuh. huhu.

khai said...

ucorner_90 : thanks bro :)

khai said...

afrisya : yup org kuala ganu :)

khai said...

dz zain :
no hal bro..
yup mmg best kat athens tapi skrg ni ade krisis ekonomi sana :)

khai said...

airen : insyaAllah smga dpt rasai jgk satu ahri nti..amin :)

khai said...

keron : tu la susah sgt nk dpt sini..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...