Saturday, October 20, 2012

life : make it fun !

sunyi sepi je blog ni sejak akhir-akhir ni
bukan nak menidakkan kemalasan berentri
tapi tu sememang jawapan yang paling betul vs tepat
tuk 1 soalan : kenapa entri di blog ni kini sebulan sekali :D

alhamdullilah
walaupun entri bergerak perlahan
namun kehidupan masih bergerak pantas
masa pecut berlari
segala-galanya bukti kemodenan dan kecanggihan
kita manusia juga terlalu asyik mengejar keadaan
daripada iPhone 4S bertukar iPhone 5
daripada samsung S2 kini dah wujud samsung S3
segala-galanya cepat,mudah dan tangkas
namun
makin hari berjalan bergerak tanpa endahkan keadaan
makin ramai penghuninya kembali menemui Sang Pencipta 
bukti kan kekayaan,kehebatan,kekuasaan kita manusia tidak kekal lama?
segala-galanya ditinggalkan kecuali amalan yang berpanjangan
yang muda yang tua tiada tiket dan nisbah untuk Izrail menarik nyawa
subhanaAllah
muhasabah diri kita
di mana kita hari ni esok lusa dan seterusnya..insyaAllah

melangkah arus di musim bunga luruh 
dunia penuh dengan kekuningan
subhanaAllah..ciptaan Tuhan itu indah dan cukup mengagumkan

 sebuah taman di Fruzenskaya,Moscow..memang penuh dengan kedamaian

 ambik aura daun luruh : depan Hospital Rosalima 

hospital Tanganskaya cukup tenang!kalu sakit confirm boleh sihat serta-merta tengok keadaan ni :D

musim berbeza juga keadaan yang cukup berbeza
waktu solat juga kini dah mula bertukar
begitu juga ngan pertukaran siang malam 
malam kini lebih panjang
dah mula liat aku nak pegi kelas seawal jam 8 pagi :D
8 pagi yang seolah-olah 8 malam
itulah hakikat yang perlu di telan
jadual pembelajaran juga padat
di tambah pembelajaran yang makin memerlukan fokus dan tumpuan
exam bertimbun-timbun tanpa henti
belajar di dalam lembah mediclife
kini mengajar aku erti benar-benar menghargai masa dan penggunaan

xcukup skype kat bilik,skype dalam train :D

stay up sampai pagi tuk cover semua pembelajaran 

Paintball tournemant..kasi gegar isi masa lapang

ukhwah fillah abadan abada..bulatan gembira/usrah tidak dilupakan :)

dan itulah namanya kehidupan
just make it fun !
pastinya usaha kita hari ni penghujungnya satu nikmat kepuasan
janji Allah itu pasti
setiap usaha yang ikhlas,jujur,saksama serta istiqamah
pasti akan di balas dengan ganjaran yang setimpal
Allah itu Maha Pemurah Maha Pengasih
mana mungkin Dia sanggup melihat hambaNya hidup dalam kesengsaraan
mana mungkin juga Dia sanggup melihat hambaNya mati kerana kelaparan
begitu juga dengan kita
mana mungkin kita sanggup melihat kehidupan kita di belenggu kekosongan
sebaliknya cubalah kita hargainya dengan segala bentuk pengisian
berusahalah memenuhinya kearah yang berguna penuh berkesan
tanpa kita menidakkan keberkatan Tuhan

insyaAllah
semoga setiap jalan yang kini sedang kita lalui
walaupun dalam keadaan pecut dan berlari pantas
kita tidak pernah lupa untuk berpaling melihat mereka yang memberi sokongan
terima kasih di atas segala sokongan kawan2 :)
jumpa semua di puncak kejayaan !
amin

life : make it fun!

5 comments:

Khai Artzfar said...

seronoknya belajar dekat negara orang.tenang je tengok. :)

Maicher said...

all the best brother!ratobs

khai said...

khai : alhamdullilah..ade peluang dtgla sini bro :)

khai said...

maicher : thanks :)

Izzati Nor said...

ore t'ganu kite di kota Moscow.. hebat2

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...