Tuesday, November 27, 2012

we need a m.o.m.e.n.t

alhamdullilah bersyukur masih diberi kekuatan untuk terus berdiri
untuk aku terus melalui hari-hari 
tanpa ada sebarang sekatan mahupun apa bentuk sekalipun paksaan
kehidupan kita memerlukan keamanan
#Pray For Our Gaza
bantulah mereka selagi kita terdaya tatkala mereka amat memerlukan :)

ntah kenapa jam dah hampir 5 pagi mata aku masih terang
mungkin kerana aku terlalu sibuk melayan makanan minda : ilmu
yang semakin hari semakin laju memasuki ruang fikiran
dan apa yang aku harapkan
semoga semuanya dipermudahkan
sesi pembelajaran teramatlah ketat sekarang
barulah aku kenal apa itu kehidupan dunia perubatan 
cukup laju cukup berkejar
namun 1 yang aku dapat
aku dapat pelajari satu bentuk keunikan kehidupan
aku bersyukur
aku masih diberikan m.o.m.e.n.t kehidupan :)

moments : one direction

apa yang pasti
setiap m.o.m.e.n.t yang kita ada kini
segala-galanya mengalakkan kita untuk mengubah kehidupan kita
dari hari ke sehari
dan kadang-kadang apabila kita bangun sahaja di setiap pagi
pasti kita ceria dan happy
kenapa?
kerana kita masih diberi m.o.m.e.n.t 
alhamdullilah :)

insyaAllah petang nanti jam 2 petang aku akan bentangkan poster thesis
untuk Pathology Anatomy Conference anjuran universiti 
dan dikatakan akan disertai oleh perwakilan-perwakilan daripada negara lain
*mungkin sebab terlalu berdebar sampai sekarang aku xngantuk lagi :p
siyesly,macam2 perasaan hadir dalam diri
semoga  5 orang kesemuanya dari batch aku yang terpilih untuk presentation hari ni
akan dipermudahkan segala-galanya olehNya
amin

kali ni aku akan memberi simple talk mengenai penyakit yang cukup ganjil 
yang cukup sinonim di negara kita : penyakit autoimmune SLE
insyaAllah..doakan kawan2 semoga dipermudahkan semuanya..amin

apa yang pasti
segala-galanya bermula melalui niat dan hati
apa yang kita mahu dan apa yang kita ingin
namun perlu diingati
kejayaan itu perlu kita letakkan ketepi
dan apa yang penting
adalah keseronokan dalam kehidupan
keseronokan hasil sepanjang titik peluh perjuangan
sambil kita tidak lupa kesyukuran kita buat Ilahi
Dialah Yang Maha Pengatur
alhamdullilah :)

we need a m.o.m.e.n.t
untuk berusaha dalam cita-cita
untuk berkongsi sayang bersama keluarga
untuk berkongsi segala kisah kehidupan suka dan duka
kita semua ada interaksi
untuk menjalani kehidupan normal sebagai seorang manusia biasa 
kerana itu melengkapkan diri kita :)

p.e.a.c.e no WAR :)

7 comments:

Khai Artzfar said...

all the best !

hamizah samsudin said...

comel je. mcm nerd pun ada. khai ni org maras eh ?

unknown said...

the pic is too peace but still inviting a WAR. LOL

khai said...

khai artzfar : thanks :)

khai said...

hamizah : org darat batu rakit :)..org maras ke?

khai said...

unknown : haha..why2?

Dokgogeh Dokdegih said...

bgs2 hebt ngat..
pa lening aku blur agi psal SLE eh..
leh aku tgk hok mu wat tu..
dok phm leh tye op?
mkasih.. =P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...