Wednesday, March 16, 2011

contest : hitam itu cool

jangan terkejut..
entry aku kali ni bertemakan hitam
sebab kali ni aku nak cakap sal hitam je.hehe

satu lagi contest yang berjaya menarik minat aku tuk join..
cool habis contest ni !


memang betul kata pereka contest ni
hitam tu memang cool !
lau korang nak tau detail gi tentang contest ni
jom2 kita join!

dan seperti yang korang tau
aku dah pun join group KAKI BLOGGER..
hangat habis !
korang nak tau sapa ADMIN dia?

helmi,syakir,saiful,tuan muda dan yang terakhir tu
NURUL HUSNA MUKHTAR..pereka contest cool ni;)

HITAM itu COOL

 apa kaitan HITAM ngan hidup aku?

mmmmm..
hati aku mula sebak
fikiran aku mula berhenti memikirkan 
segala benda berkaitan buku mahupun FB
hati aku terarah kepada satu detik
detik dan saat paling bermakna lam hidup aku
yang dah berlalu pergi 
nostalgia lalu tergiang2 kembali
saat aku melepaskan semua yang aku ada di bumi kelahiran aku sendiri
demi perjuangan hidup yang takkan pernah henti2

dan ketika saat ini
HITAMlah yang menjadi saksi
air mata
tangis 
tawa
bangga dan gembira

kot HITAM yang menjadi saksi semangat berkobar2 untuk menghadapi perjalanan ini..

saat terakhir melihat lakaran senyuman ma dan abah tersayang


50 orang anak2 terengganu berkot HITAM
lambang perjuangan akan bermula nanti > MOSCOW !

selamat tinggal MALAYSIA!


dan kot hitam ini :
akan sentiasa bersama aku
mengiringi hari2 mendatang
walau penuh onak dan duri

itulah realiti
HITAM 
itu
KENANGAN YANG ABADI
HITAM 
itu
LAMBANG PERJUANGAN BERMULA
DAN TAKKAN HENTI2
dan
HITAM itu
                     C-cabaran menanti 
                     O-OMG! penuh ranjau dan duri
                     O-obor-obor perjuangan dah pun terpacak kini!
                     L-lihatlah..akan ku bukti !

HITAM itu COOL..dan akan tetap COOL
SAMPAI AKHIR HAYAT NANTI !;)

sekarang aku nak tag lak kat kawan2 aku 
yang pernah bersama aku berpakaian kot HITAM 
pada saat bermakna aku ni
dan bersama2 meneruskan perjuangan bersama2 aku kini


buat semua yang intai2 entry aku ni
pastikan HITAM itu COOL jugak tuk korang !;)

9 comments:

SITI SYUHADAH said...

btul2..kdbg2 wrna itu laa y melmbngkan dri kita n wrne itu gak wat kita lebih bersemngt tok tmpuh ari2 y mendtg..btw..contest nie sgt best..
:)

khai said...

yup..n kadang2 tu warna gak yang mengawal mood n mencorakkan hari2 kita kn;)

SITI SYUHADAH said...

btul2...warne tuh melmbngkan dri dan peribadi kite
:)

qin said...

tahniah tau menang cntest ni:)

khai said...

tq qin;)

Azri Fathurrahman said...

hey winner , tahniah . entri ni pun memang cool . :'D

khai said...

thanx2 azri;D

Datin Qat ST said...

Mohd saiful hawis >>> my lecturer , aww

khai said...

datin qat:oo.ur lec ke?huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...