Thursday, February 9, 2012

kehidupan sem baru bermula !


alhamdullilah
syukur masih diberi waktu dan kesempatan 
tuk aku terus bernafas menghirup udara segar hasil kebesaran-Nya
apatah lagi merasai segala nikmat pinjaman Allah SWT di muka bumi ni
sesuatu yang amat bermakna dan bererti :)

3 minggu cuti SEM *winter break kali ni
sangat2 bermakna bagi aku 
selama 3 minggu ni lah masa tuk aku rehat nak lepas stress
abis benda yang aku buat 
tengok cerita korea*walaupun sebelum ni anti giler
tengok cerita melayu*walaupun sebelum ni aku tengok pun naik mual.hampeh je :|
men game battle tank*perghh memang best.main ramai2 
dengar ceramah agama on9*Ustaz Azhar Idrus dan Ustaz Kazim memang terbaik
muhasabah diri..tambah ilmu duniawi dan ukhrawi
ni je yang aku mampu buat memandangkan suhu kat luar mencecah -20 degree
*kadang2 je kuar tu pun emergency beli barang keperluan
itulah kehidupan aku ari2 time cuti ni :)

dan hari ni
bermulalah episod baru aku tuk tahun 2012
tahun baru dan sem baru
alhamdullilah..sekarang aku dah masuk sem 4 tahun ke 2 kedoktoran

 jadual baru aku tuk sem kali ni
a lot of new subject ! 
jadual ni agak padat dan aku akan tempohi 4 final exam sebelum penutup sem kali ni
harap2 semuanya akan berjalan lancar dan baik
new sem = new mood !
amin :)

ni gambar time final exam tuk Anatomy
nilah sistem pendidikan Russia
kitaorang kena jawab dulu question kat kertas then answer oral ngan lecturer
kemudian kena pointing part kat organ
final exam ni kitaorang lalui sebelum penutup sem lepas

winter break!*almost 3 week
kebanyakkan student kat moscow akan keluar moscow pergi trip kat negara lain sebab time ni cuti sem yang agak lama
time ni gak time paling maksimum musim salji
suhu mencecah -22 degree!*paling sejuk tuk tahun ni

ni tingkap bas yang dah beku akibat suhu kat luar mencecah -20 degree
nasib baik dalam bas ada heater..tu pun aku tetap mengigil :|



ha nilah keje aku sepanjang cuti sem kali ni
tido bangun then mengadap laptop*solat jangan tinggal 
nak beriadah kat luar xleh penuh ngan salji sejuk ! 
*gemukkan badan makan kitkat :D

ni yang best time winter kat Russia..ada winter sale
bayangkan 70% diskaun kat ZARA,TopMan,Pull&Bear n brand2 lain
lambakan pakaian n semua murah2


                         
dan kini tibalah masa tuk aku kembali ke dunia yang nyata 
teruskan perjuangan menimba ilmu dan mencapai kejayaan yang diimpi !

semoga kedatangan sem baru ni 
akan lebih menyemarakkan semangat aku dan kawan2 yang lain
tuk terus cemerlang dan berjaya 
menjadi pelajar yang berilmu,beriman dan bertaqwa
mendapat berkat dan redha Ilahi
amin :)

best of luck for myself dan buat korang yang akan masuk sem baru 
teruskan study n be the best! :)

Sabda Rasulluah SAW yang bermaksud :
"Sesiapa yang keluar untuk menuntut ilmu maka ia berjuang fisabillilah hingga ia kembali"
-Riwayat At-Tarmizi dan Ad-Darimi

16 comments:

♥ asma ♥ said...

gudluck doctor khadhari !

Nurul Iman Rosman said...

nak main salji jugak!
hehe ;)

khai said...

asma:thanks..sama2 kita mancapai cita2..amin :)

iman:jom2..still winter sini :D

syabab said...

semoga berjaya bakal doktor khai.. dr tahun ke tahun fasa pembelajaran akan menjadi lebih mencabar mudah2han kita semua leh tempuhi...hehe

nur chahaya abadiey said...

gud luck doc.. moga ilmu yg yg dpelajari bermnfaat utk golongn yg mmerlukan..insyaALLAH...

p/s laen x tutp mulut ble mguap yer..hehehe.

khai said...

syabab: insyaAllah..semoga segala dugaan tu akan lebih mematangkan diri kita..amin :)

nur chahaya: insyaAllah.demi keluarga,bangsa n agama..amin

hehe..tu la akibatny tido terlebih cukup :p

LidiaSuraya said...

good luck yer dr.

btw
salam kenal.
isinggah n follow

capt. keon alhan said...

sapa yg jd photographer tak bertauliah ni?hehe...msti housemate jd mgsa ni...

khai said...

lidia : insyaAllah.good luck jugk semoga sama2 capai apa yng diimpikan
salam perkenalan :)

capt.keon: haha..begitulah lebih kurg.bile masing2 bosan :p

Nursyahira izzati Ngadimon said...

DOKTOR !!!! suka gilaa tengok semua gambar2 ni . awesomee k ! goodluck !

khai said...

syahira:tkasih2..good luck jugak..sme2 kte capai cita2 masing2..amin :)

♥ asma ♥ said...

anda di tag. jom2.. cter sket sal yani :)

http://snazlolaloli.blogspot.com/2012/02/contest-i-love-you.html

khai said...

asma:haha..insyaAllah
tkasih tag :)

capt. keon alhan said...

wahh,,,dah tukar header...cantek...

khai said...

capt.keon:yup.ambil mood baru.terus usha2 sini yup:)

sha my heart said...

wah bestla sale gila2.. tapi baik la jgk sb masa ni kan kena pakai bju tebal2. =)


nice entry, adik..

Selalulah up entri mcm ni, tau =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...